Succesverhalen 2008

Hier volgen enkele verhalen over gedrags- en/of gezondheidsproblemen waarmee ik mensen reeds geholpen heb. Het is natuurlijk onmogelijk om ieder verhaal te plaatsen, daarom heb ik de meest bijzondere uitgekozen.
Deze verhalen zijn met toestemming van de eigenaars geplaatst.

 

"Sprint" van Joshua (najaar 2008)
 
Sprint is een 12-jarige hond die op een dag werd aangevallen door een Duitse herder die niet aangelijnd was.

Sindsdien vertoonde hij hyperactief gedrag, allerlei angsten en sliep hij bijna niet meer. Ook was hij zijn vertrouwen in andere honden en mensen kwijt.

Met medicijnen en hertraining is hij weer zo goed als de oude.
Onlangs (januari 2010) mailde Joshua me nog dat Sprint het nog steeds goed doet maar helaas wel levenslang in beperkte mate afhankelijk zal zijn van de medicijnen.

Lees hier verder, Joshua vertelt het verhaal in eigen woorden.
 

 
"Flopsy en Dimpy" van N. Dijkstra (november 2008)
 

Flopsy en Dimpy zijn eveneens 2 ongesteriliseerde voedsters die goede vriendinnetjes geworden zijn. Flopsy is bijna 1 jaar en Dimpy bijna 10 weken. Omdat Dimpy een flinke meid is die nu al ongeveer even groot is als Flopsy, kan de koppeling beginnen.
Geen van beide konijnen hebben agressie vertoond, ze waren enkel wat bang en onzeker.
Na enkele weken voelen ze zich al op hun gemak bij elkaar.

Edit: een week na dit bericht is het misgegaan en is Dimpy (de grijze op de foto, de nieuwkomer) beginnen vechten nadat zij bereden werd door Flopsy. Ik vreesde hier al voor omdat zij waarschijnlijk te vroeg bij mama is weggehaald en een stuk socialisatie heeft gemist. Bovendien is ze een puber aan het worden.

Het baasje heeft heel lang en hard haar best gedaan maar de koppeling is nooit een groot succes geworden. De konijnen waren elkaars gelijke en geen van de twee wilde de rol van ranglagere op zich nemen. Gescheiden door een hek ging het behoorlijk maar als ze samen waren, ging het nooit echt lekker.

Daarom heeft het baasje besloten om een nieuwe goede thuis voor Dimpy te zoeken en die heeft ze gevonden. Dimpy woont nu bij een gezin met een boxer en er werd me verteld dat dit prima gaat.

Helaas alweer een bewijs dat 2 voedsters samen niet altijd goed gaat.

 
 

 
"Anger en Patatje" van P. Lesage (september - november 2008)
 
Anger en Patatje zijn 2 ongesteriliseerde voedsters die met succes gekoppeld zijn. Anger was 1 jaar en Patatje 10 weken toen de koppeling begon. Het begin was een beetje stroef en onzeker maar na ongeveer anderhalve maand zijn ze de beste vriendinnetjes. Kijk maar en geniet mee:
 
 

Naar boven