Succesverhalen 2009

Hier volgen enkele verhalen over gedrags- en/of gezondheidsproblemen waarmee ik mensen reeds geholpen heb. Het is natuurlijk onmogelijk om ieder verhaal te plaatsen, daarom heb ik de meest bijzondere uitgekozen.
Deze verhalen zijn met toestemming van de eigenaars geplaatst.

 

Bob, Loes en Lisa van Jessica de Ruiter (november 2009)
 

Jessica had oorspronkelijk al 2 Vlaamse reuzen en wilde er nog graag een Witte Wener bij. Bij een groep van 3 bestaat het risico dat er eentje uit de boot valt maar bij Jessica is de koppeling vrij vlot verlopen.

Klik hier om haar zelf geschreven verhaal te lezen. Bob is de blauw-grijze ram, Loes de haaskleurige en Lisa de nieuwkomer.

 
 

 
Sam en Miffie van Mascha Thissen (zomer 2009)
 

Ik help niet alleen bij gedragsproblemen. Het gebeurt heel vaak dat mensen mij contacteren i.v.m. gezondheidskwesties. Zo ook Mascha Thissen. Haar konijntjes hebben op een dag per ongeluk giftige planten gegeten. Mascha vertelt het verhaal zelf:

"Onlangs had ik Corina benaderd ivm mijn konijnen.
Deze hadden de weg gevonden naar wel een heel lekker hapje... petunia's en vetplanten. Tot mijn grote schrik natuurlijk want deze zijn allen giftig. Corina heb ik toen gevraagd wat ik in allereerste instantie kon doen. Als advies gaf ze mij om NORIT te gaan toedienen, dat heb ik ook gedaan. Ook om meteen naar de dierenarts te gaan. Ben gelijk met de Norit begonnen en het heeft geholpen, ze zijn niet ziek geworden en we zijn zelfs niet langs de dierenarts hoeven gaan.

Corina is een grote dierenliefhebster, dat heeft ze mij wel bewezen het laatste jaar dat ik haar ken. Ze zal ook gelijk reageren als je een hulpvraag hebt en alles uit de kast halen om je de beste tips aan de hand te doen voor je zieke dier. Haar warme persoonlijkheid geeft veel vertrouwen en haar kennis over konijnen en de snelheid van reageren hebben tot gevolg dat je dier gered kan worden van het aller ergste.

Bedankt Corina!"

 

 
De konijntjes van Irene ten Haaf (november 2008 - juli 2009)
 

Op een dag kwam er een zwart konijntje aangelopen bij haar thuis.

Al gauw bleek dat ze zwanger was en ieder moment kon bevallen.

Hoe het verder ging met "Flappie" en haar baby's kun je hier lezen. Irene vertelt het in haar eigen woorden.

Ik vind het prachtig dat ze dit 'zwervertje' onder haar hoede heeft genomen en zoveel moeite heeft gedaan om haar en de baby's een goede thuis te geven.

 

Naar boven